22, week 41. Voor beide kindjes een speciale week.


Voor beide kinderen was het een speciale week. Samen met Ruben ging ik deze week naar Aventus in Apeldoorn om naar vervolg opleidingen te kijken. Hij mocht 4 opleidingen kiezen waar hij meer info over wilde. Hij koos voor de opleiding Dutch film acadamy in Amsterdam, Fotografie, en de opleiding voor laborant via Atventus in Deventer. De keuzes liggen heel ver uit elkaar. Je begrijpt dat mijn keuze bij de opleiding in Deventer valt. Ik vind dit echt bij hem passen. Zijn cijfers op school laten dit ook zien. Toch valt zijn voorkeur naar de opleiding in Amsterdam terwijl hij geen ervaring heeft of ooit echte interesse heeft gehad voor dit vak. Daarom gaan we 5 november naar de opendag in Deventer.

Deze week ontvingen wij ook de brief in huis waarin stond dat wij Sophie mochten inschrijven op de basisschool. In Apeldoorn gaat het inschrijven van nieuwe kindjes anders dan in anderen dorpen en steden. Een jaar voordat ze 4 word krijg je de brief. Zo heeft iedereen de gelegenheid om zijn voorkeur door te geven. Wij hebben ook onze voorkeur geven. Dit is dezelfde school als waar Ruben op heeft gezeten. Deze school doet het net een wat anders. Een van de voordelen die ik vind, is het kiezen van de vakanties en vrije dagen. Daar heb je op deze school zelf een keuze in.

De afgelopen dagen heb ik echt heimwee naar onze vakantie in Oostenrijk waar we dit jaar naar toe zijn geweest. Ik vind het soms best jammer dat wij niet de middelen hebben om ook nog eens in het najaar of vroeg in het voorjaar die kant op te gaan. Wie weet ooit! Voor nu kijk ik de vakantie vlog terug.


Advertentie

2 gedachten over “22, week 41. Voor beide kindjes een speciale week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s